Henkka Pietarissa 2010

____________________________________________________________________________________



keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Venäläistytön ongelma




18-vuotias Aliyona-neitokainen avasi sydäntään. Häntä huolestuttaa kovasti tilanne, että Venäjällä on vähemmän miehiä kuin naisia. Miehiä kuolee mm. tappeluissa ja armeijassa. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää näyttää kauniilta, jotta löytää edes jonkinlaisen ukon. Jouduimme toisen suomipojan, Andersin, kanssa vastaamaan suoraan kysymykseen siitä, olemmeko jo varattuja miehiä. Nuoresta iästään huolimatta kyseisellä dievuskalla on takanaan jo viisi vakavaa seurustelusuhdetta.:D

Kävin tänään Pietarin ytimessä Nevskillä ostamassa reippaasti myöhästyvän synttärilahjan Olga-kummitytölle Suomen pohjolaan. Sopivaa ei meinannut millään löytyä, ja tilannetta ei helpottanut pätkääkään se, etteivät myyjät puhuneet sanaakaan englantia. Löysin pienen kirjakaupan työntekijän avustuksella lelukaupan, jonka ystävälliset myyjät onkivat minulta tarvittavat tiedot heikosta venäjäntaidostani huolimatta. Mukaan lähtivät Fedja-sedän kissa ja koira, jotka heittävät legendaa paikallisella kielellä. Kassalta lähtiessäni viereeni kiiruhti keski-ikäinen nainen, joka hehkutti innoissaan sitä, että opiskelen venäjää. Venäläiset rules.

Säästin tänään rahaa sillä, etten heti ymmärtänyt ravintolan kassalla annokseni hintaa. Kassaneiti lausui sen sitten englanniksi: satakuusikymmentä. Maksoin kaksisatasella, enkä ihmetyksekseni saanut vaihtorahaa. Kassa käski vain istua pöytään. Kuittia tutkiessani hoksasin, että oikea hinta oli 260 ruplaa. Liekkö kaveri maksoi erotuksen tipeistään.:)

Koulu on alkanut logistiikan ja innovaatiojohtamisen kursseilla. Vastoin ennakko-odotuksia kurssit vaikuttavat olevan ainakin samaa tasoa kuin kotimaassa. Suurin ero kouluhommissa on siinä, että täällä koulua on usein myös lauantaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti