Henkka Pietarissa 2010

____________________________________________________________________________________



tiistai 23. helmikuuta 2010

Pakko hehkuttaa vähän




Suomen surkea menestys olympialaisissa voisi teoreettisesti painaa fiiliksiä väliaikaisesti alas. Kuitenkin viime päivät Venäjän maalla ovat olleet niin hienoja, että fiilismittari näyttää tällä hetkellä 86 prosenttia.:)

Kävimme eilen vaihtari-/venäläisporukalla Kunstkamera-museossa, jossa on näytillä valtava määrä jonkun venäläisen keisarikuuluisuuden ulkomailta keräämiä tavaroita. Kiinalaiset vaasit, intiaanien toteemipaalut ja kultaiset Buddhan kuvat jäivät yllättäen katselijamäärältään kirkkaasti toiseksi: ykkösvetonaulana museossa on (TÄSSÄ VAIHEESSA ALAIKÄISET, LOPETTAKAA LUKEMINEN) lasipurkeissa olevia ihmisen osia, mm. päitä, sydämiä ja mahalaukkuja, sekä kokonaisia pieniä, syntymättömiä lapsia ja siamilaisia kaksosia, pieniä rautalangan varassa seisovia luurankoja ja joitakin epämuodostuneita eläimiä. En taida käydä paikassa toista kertaa!

Sitten arkisempiin aiheisiin. Kävin parin kaverin, Aliyonan ja Marian, kanssa valtavassa Ikean Mega-ostoskeskuksessa. Valitsimme parinsadan liikkeen joukosta kohteiksimme kolme: saksalaisesta Auchan-marketista haimme jättikokoisen ilmapatjan, jotta vieraat kotimaasta eivät joudu yöpymään lattialla. Sitten kävimme kysymässä "Finn Flare"-liikkeestä, että onko se suomalainen, kuten dievuskat väittivät. Oli kyllä. Suomalainen liike, joka myy taiwanilaisia vaatteita. Syötyämme pikaruokaravintolassa perunat, suuntasimme, yllätys yllätys, Ikeaan, josta mukaan lähti 3999 ruplan, 90 euron, sohva.

Taksikyski köytti sohvapaketin Volgan katolle, ja hyppäsin takapenkille, suuntana "korablestroitelei tritsetsitiire, spasiba!" Tunnin matka meni rattoisasti, sillä autossa istuivat myös Sasha ja Olga, nuoripari, joka asuu sopivasti naapurikerrostalossa. Heitimme kovasti legendaa ja vaihdoimme erotessamme puhelinnumerot. Hukeita tyyppejä ovat! Ja näin niitä kavereita tulee. Uskomatonta.:D Kyseinen Sasha, sukunimeä en tiedä, pisti tekstiviestin, jossa kertoi soittavansa viikonloppuna, jotta voimme suunnitella jotain jylhää ohjelmaa.

Maria ja Aliyona tulivat kämpälleni juhlistamaan uutta sohvaani iltateen merkeissä. Oli mukava yrittää puhua heidän kanssaan venäjää, sillä tytöt kannustavat ja korjaavat epätoivoisia puheyrityksiäni valtavalla tohinalla!:)

Huomenna Venäjällä vietetään Isänmaan puolustajien päivää ja koulut ovat kiinni. Suomen vaihtarivahvistukset Elvi ja Maria tulevat kämpälleni tekemään päivällistä, joten pitänee nukahtaa, jotta herään ennen puolta päivää.

Upouudella sohvalla naisten curlingia seuraten, Henkka

3 kommenttia:

  1. Hei missä tuo Kunstkamera museo on? Minnuu vois työn puolesta kiinnostaa käyä kattoo elimiä purkissa :)
    Nyt kun vihdoinkin oon saapunu Pietariin ja tää eka viikkoo aikaa vaan huilii ja katella ympärille.
    - Sari

    VastaaPoista
  2. Osoitteena Universitetskaja 3, valtionyliopiston päärakennuksen kulmilla täällä Vasilin saarella.:)

    VastaaPoista
  3. Kiitti! Se varmaan on huomenna auki.. jos tallailis sinne suunnille.

    VastaaPoista