Henkka Pietarissa 2010

____________________________________________________________________________________



maanantai 29. maaliskuuta 2010

Asialistaa



Viimeisen parin viikon aikana ei ole tapahtunut mitään spektaakkelimaista, silä olen joutunut uhraamaan pääosan vapaa-ajastani kandidaattityön kirjoittamiseen. Listaan nyt kuitenkin ranskalaisilla viivoilla muutamia ajatuksia ja tapahtumia menneiltä päiviltä:

-Maailmalla vietettiin Earth Houria, jonka aikana kansalaisia yllytettiin sammuttamaan valot ja säästämään sähköä. Samana päivänä kuntosalilla kymmeniä kuntopyöriä, soutulaitteita, steppereitä ja juoksumattoja katsellessa tuli mieleeni, että voitaisiinko ihmisten kuntosaleilla tuottamaa energiaa hyödyntää vaikkapa valaistukseen? Jokainen hikiliikkuja lataisi kuntosalin akkua parilla sadalla watilla, ja jos akusta puhti loppuisi, niin perinteinen sähköverkko tulisi hätiin. Motto: puurosta valoa!

-Lauantaina söin sushia ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen, ja muistot tuon raa'an mereneläväherkun alkulähteiltä pulpahtivat pintaan. Kämpälläni oli vierailulla liuta suomen nuoriso-osastoa, ja loistava seura sai sushin maistumaan melkein yhtä hyvältä kuin etnisen ravintolan kebab miedolla kastikkeella.

-Kävimme eilen vaihto-oppilaiden ja muutamien venäläisten köörillä paikallisessa teatterissa, Teatr Europassa. Juuri mitään en vuorosanoista ymmärtänyt, mutta näyttelijät tekivät vakuuttavaa työtä välittäessaan katsojille mielikuvaa Neuvostoliiton rappiosta. En viitsi tässä blogissa tuota rappiolistaa esitellä, mutta "miettikääpä ite."

-Lumet ovat miltei sulaneet ja Nevan jäät tekevät lähtöään. Kevään merkkejä myös lienee se, että näin viime yönä unta Natashasta, pienestä purrestani, jota kiillotin kotipihalla Suomenlahden lempeitä tuulia odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti